MURAT GÖÇ BİLGİN İLE ŞİDDETSİZ ERRKEKLİK ATÖLYESİ

YÜKAM Erkeklik üzerine eleştirel çalışmalar yapan Dr. Murat Göç Bilgin’i konuk ediyor! Değerli hocamız Göç-Bilgin; erkeklik atölyesinde Yaşar Üniversitesi’nin erkek öğrencilerini bir araya getirerek erkeklik kavramının önemini, erkeklerin toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden ne şekilde etkilendiğini onların gözünden, onlara yansıtmayı amaçlıyor.

Türkiye’de “oldukça gelenekçi, ve kendi kendini hapsetmiş bir erkeklik anlayışı” olduğunu belirten hocamız, Mücadelede sadece kadınların değil aynı zamanda erkeklerin de bulunması gerektiği görüşünde.

Göç, eleştirel erkeklik çalışmalarıyla; eğitim, sağlık, bilim, militarizm ve din gibi kurumların da tekrar ele alınması ve ataerkinin bu kurumların biçimlenmesi ve gelişmesinde nasıl rol oynadığının ortaya çıkarılmasını hedefliyor.