YÜKAM GREEN NIGHT’A 2 ETKİNLİKLE KATILDI

Her yıl Eylül ayının son Cuma günü Avrupa’da 250’den fazla şehirde aynı anda kutlanan bilim ve araştırma şenliği olan ve GREEN NIGHT olarak bilinen Avrupa Araştırmacı Gecesi etkinlikleri Avrupa Birliği Ufuk 2020 (Horizon 2020) Çerçeve Programı altında yer alan Marie Sklodowska Curie (MSCA) eylemi kapsamında desteklenmektedir.

Avrupa Araştırmacı Gecesi kapsamında 2021 yılında İzmir’deki etkinlikler; Yaşar Üniversitesi koordinatörlüğünde Ege Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirildi.

YÜKAM’ın 2 farklı etkinlikle katılım sağladığı GREEN NIGHT lise öğrencilerine tarihte önemli yere sahip bilim kadınlarını tanıtma ve tarihi kalıpları yıkan bilim kadınlarına dikkat çeken oyun etkinliğiyle dikkat çekti.